Simon & Garfunkel

Twee stemmen, prachtige teksten en aanstekelijke melodieën. Paul Simon en Art Garfunkel veroverden in de jaren ’60 de wereld met hun platen.

Het avontuur begon tijdens hun middelbare school periode. De jongens zongen liedjes van onder meer The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Daarna bleef succes uit en gingen beiden hun eigen weg.

Simon & Garfunkel

Begin jaren ’60 kwamen de heren elkaar weer tegen en begonnen samen te zingen onder de naam Simon & Garfunkel. In 1963 traden beiden weer samen op. Ze kenden redelijke successen tot hun muziek in 1967 gebruikt werd voor de film The Graduate. Hiermee kwam hun loopbaan in een absolute stroomversnelling terecht en scoorde het duo hit na hit. Bekende nummers zijn: Sound of Silence, The Boxer, Mrs Robinson en Bridge over troubled water.

Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards tot ze in 1970 uit elkaar gingen.

In 1981 zong het duo nog een keer samen in New York, maar de echte reünie kwam pas ruim twintig jaar later tot stand. In 2004 was er een tour door Amerikaa. In 2009 toerden Paul Simon en Art Garfunkel samen door Azie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s