Beroemd maar onbekend

Hij treedt nog steeds heel af en toe op, maar is vooral beroemd geworden en geliefd vanwege de albums die hij in de jaren ’70 maakte: Sixto Rodriguez. Hoewel niet de meest bekende zanger, is het verhaal over hoe hij beroemd werd wel het vertellen waard. En zijn muziek is erg goed, maar is alleen destijds in de jaren ’70 niet doorgebroken in het Westen. Sinds de mooie film over hem ‘Searching for Sugar man‘ – die in 2012 uitkwam – is zijn populariteit echter wereldwijd weer toegenomen. Voor wie de film nog niet gezien heeft, ga hem zien!

sugar-man__140513220652

Toen Sixto Rodriguez dus niet doorbrak met zijn albums in de jaren ’70 nam een Australisch label de productie van zijn muziek over, want in Australië hadden mensen wel oren naar zijn liedjes. Maar het was niet genoeg om van te leven, en Rodriguez werkte de rest van zijn leven in de VS als sloper, terwijl hij ook in filosofie afstudeerde en kinderen kreeg.

sixto

Wat hij al die jaren niet wist, was dat hij een legende was in Zuid-Afrika, waar zijn albums jarenlang bovenaan de hitlijsten stonden en als zoete broodjes over de toonbank gingen. Hij had dus een enorme groep fans in Zuid-Afrika, die dachten dat hij niet meer leefde. Pas in 1998 kwam hij hier achter, en ging toen voor het eerst op tour naar Zuid-Afrika.

Een grote zanger met een groot hart, die niet aan roem ten onder is gegaan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s