Teach In

Met mijn Songfestival-virus is het wellicht een aardig idee om even in te gaan op de band Teach In. Geen band die de wereld veroverde of hit na hit na hit scoorde in Nederland. Wel de laatste Nederlandse inzending die het songfestival wist te winnen met het kwieke Ding a Dong. Will Luikinga, Dick Bakker en Eddy Ouwens schreven het nummer, Teach In deed de rest.

Teach In

De groep werd opgericht in 1967 en bestond uit Hilda Felix (zang), Henk Westendorp (zang, later in Superfly), John Snuverink (zang, gitaar), Frans Schaddelee (bas), Koos Versteeg (zang, keyboard) en Rudi Nijhuis (drums).

Een van de eerste singles was “Spoke the Lord Creator” (B-kant Darkness of Life) uit 1971,

De band brak in 1974 door in de Benelux met de hit Fly away. In 1975 won de groep voor Nederland het Songfeatival met Ding-a-dong (de Engelstalige versie). De Nederlandstalige versie Dinge-dong kwam tot plaats 3 in de Top 40. Ding-a-dong haalde in de Britse hitparade de 13e plaats. Later in dat jaar verscheen de singleGoodbye love, dat ook de top 10 haalde. Maar het album Get on board en de single Rose Valley waren minder succesvol.

Plaats een reactie